Anunțul Surprinzător Făcut de Liviu Vârciu


În iunie 2004, revista britanică Private Eye (Detectivul) relata faptul că McDonald’s distribuie cupoane pentru mâncare, baloane și jucării copiilor în secțiile de pediatrie. Acest argument însă își pierde din credibilitate prin prisma procesului Viz Top Tips, în care McDonald’s a fost acuzat că a copiat textul din revista de benzi desenate britanică cuvânt cu cuvânt (vezi secțiunea Campaniile de publicitate și sloganurile McDonald’s). Revista The Economist folosește “Big Mac index”: comparația prețului unui sandwich Big Mac în diferite țări ale lumii, folosită pentru a măsura puterea de cumpărare și teoria purchasing power parity. Sarcinile pot fi diferite – cântați, dansați pentru tineri, veniți cu un toast în versuri. O variantă mai complexă de preparare a lichidului pentru baloane de săpun implică folosirea șamponului de copii, în locul săpunului. Cu această ocazie s-a descoperit și faptul că grăsimea trans din anumite produse era prezentă în procentaje mai mari decât cele declarate (o porție mare de cartofi McDonald’s conține 8 grame de grăsime trans). De aniversarea micuței, Bianca s-a gândit să poarte o ținută care să se asorteze cu cea a fiicei sale. Emoționată de răspunsul primit din partea celei mici, Bianca i-a spus fiicei sale că ea este exact ca ea și că în viitor va arăta identic cu aceasta.

O altă competiție cu baloane la o nuntă, asemănătoare celei anterioare, doar că acum trebuie să înfățișați pinguini – să-l strângeți între glezne. Sunt și câteva restaurante aflate în centrele economico-urbane ale orașelor oferă servicii numite walk-through, acestea fiind asemănătoare cu drive-through, neincluzând însă și mașinile. În contrast cu acest lucru, baloane aniversare restaurantele aflate în orașe cu o densitate mare nu oferă servicii Drive-Through. Carnea folosită de restaurantele McDonald’s diferă în funcție de cultura țării gazdă. McDonald’s contestă ideea conform căreia slujbele în restaurantele sale sunt fără viitor, susținând faptul că președintele lor, Jim Skinner, și-a început munca în companie ca simplu angajat al unui restaurant și mai mult, că 20 dintre cei 50 de directori de vârf și-au început cariera ca simplii angajați. Mai recent, a început să ofere și salate, fructe, snack wraps și carrot sticks. Afacerea a început în 1940, cu un restaurant deschis de frații Richard și Maurice McDonald în San Bernardino, California. Kroc a cumpărat mai târziu drepturile legale ale fraților McDonald asupra companiei și a condus expansiunea sa în toată lumea. Modelul de afaceri din Marea Britanie este diferit, mai puțin de 30% din restaurante sunt în sistem de franciză, cea mai mare majoritate fiind deținute direct de către companie.

În alte cazuri,compania s-a arătat gata să își modifice practicile de afaceri. Chiar și după ce în 1990 s-a încetat prăjirea cartofilor în grăsime animală, arcada baloane cartofii prăjiți tot conțin grăsime animală adăugată. A creat, ca un produs secundar și un jargon specific, așa cum ar fi expresia junk food în loc de fast food, adică mâncare gunoi în loc de mâncare rapidă. Veți avea nevoie de saci de gunoi mari. Oamenii au nevoie de securitate economică, o cer, iar UE nu o poate oferi din motive ușor de înțeles, pentru că s-ar transforma într-o imensă Grecie din 2010 într-un timp foarte scurt. Tehnicile de publicitate și politica de afaceri a companiei au fost atent analizate de către Înalta Curte de Justiție din Londra și prezentate pe larg în presă, presă ce a perceput procesul ca pe un fel de luptă între David și Goliat (conform legii engleze nu se acordă ajutor legal acuzațiilor într-un proces de defăimare, așa că Steel și Morris s-au ocupat aproape singuri de toate problemele legale ale procesului în timp ce McDonald’s a fost reprezentat de o întreagă echipă de avocați).

Modelul de afaceri al corporației McDonalds este diferit față de al celorlalte companii fast food. Introducerea “Sistemului de Servire Rapidă” în 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Recordul de înălțime îl dețin Malcolm D. Ross și Victor E. Prather, care în 1961 deasupra Golfului Mexic ating 34.668 m înălțime. Duminică, 25 septembrie, Sofia, fiica Biancăi Drăgușanu și a lui Victor Slav, a împlinit 6 ani. 4 și 12 ani. Acest fapt a stârnit și mai multe controverse după ce cu câteva săptămâni înainte un raport al Guvernului Britanic declara că generația actuală este posibil să fie prima generație ce va muri înaintea părinților datorită obezității în creștere în rândul populației britanice. Sa ai parte de cat mai multe aniversari si sa iti indeplinesti toate dorintele! Sa ai parte de tot ce e frumos in lumea asta si toate visele sa ti se implineasca! 🎈Lasa sanatatea si banii doar sa se inmulteasca, iar visele si dorintele sa devina realitate cat mai des posibil, permitandu-ti sa te bucuri de noile victorii si sa zambesti mereu.